Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης – Αθώα η μητέρα

Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο για την σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό της 12χρονης και αθώα την μητέρας της για πορνογραφία και μαστροπεία, ενώ κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.


Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου, καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανηλίκου. Τέλος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας. Η μητέρα κρίθηκε ενοχή μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής των κατηγορουμένων προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις καθώς εισηγήθηκε μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση για κρίσιμες κατηγορίες του Μίχου -βιασμό, μαστροπεία κατά ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κλπ- που αν υιοθετηθούν βγάζουν τον κατηγορούμενο από τη ζώνη των επαπειλούμενων ισοβίων και τον τοποθετούν σε άλλο πλαίσιο ποινών με ποινές 10-15 ετών για κάθε πράξη και με όριο, κατά συγχώνευση, τα 20 χρόνια. Παράλληλα η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για τις κατηγορίες της μητέρας -διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου- που επίσης εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση της, έχουν αντίστοιχο πλαίσιο ποινών. Ως προς τις ποινές αντίστοιχες θα είναι και για τον συνταξιούχο ναυτικό, εφόσον κριθεί ένοχος, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.


Ένταση στα δικαστήρια κατά τη μεταγωγή των κατηγορούμενων

Ένταση επικράτησε νωρίτερα, έξω από το Εφετείο, κατά την μεταγωγή των κατηγορούμενων για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.


Άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους και φώναζαν διάφορα συνθήματα, ενώ κάποια συνεπλάκησαν με αστυνομικούς.Αυτή την ώρα έχει ηρεμήσει η κατάσταση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *