Κολωνός: Ελεύθεροι 17 καταδικασθέντες για την υπόθεση της 12χρονης – Πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο Μίχος και ο Μιχάλης – Εκτός η μητέρα του παιδιού

 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγο να δωθεί αναστολή στους 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό στην αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης.


Έτσι, στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Μίχος, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», όπως και η μητέρα της ανήλικης, η οποία όμως αποφυλακίζεται άμεσα.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγορευση εξόδου απο τη χώρα και εμφανιση σε ΑΤ) και σε καποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Να σημειωθεί τέλος η χρηματική ποινή που επιβλήθηκε στον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και 2.200 ευρώ στον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Οι ποινές για τους βασικούς κατηγορούμενους


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).


Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο λόγω των ειδεχθων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε και στη μητέρα της ανήλικης, με το σκεπτικό ότι η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε περιέχει απαξία, όπως επίσης και επειδή παραμελήσε την ανήλικη κόρη της.

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανενα ελαφρυντικό.


Την ίδια στιγμή, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού, αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού, άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *