Κακοκαιρία Elias: Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές για πιθανή υπερχείλιση του Σπερχειού – Ετοιμασίες για άμεση εκκένωση του χωριού Κόμμα Λαμίας

 

Σε κόκκινο συναγερμό είναι οι αρχές της Φθιώτιδας καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Elias έχουν ανεβάσει επικίνδυνα τη στάθμη του Σπερχειού και υπάρχει ανησυχία για πιθανή υπερχείλιση του ποταμού.


Ο Σπερχειός ποταμός βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο και ο Δήμος Λαμίας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Συνεργεία ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα στον Σπερχειό, έτσι ώστε όταν φτάσουν σε οριακό επίπεδο, να δώσουν την εντολή εκκένωσης.

Αρκετές πάντως, από τις οικογένειες του χωριού Κόμμα έχουν ήδη απομακρυνθεί. Είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από τον δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Γύρω στις 20:30 το βράδυ σήμερα εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση.


Δείτε τα πλάνα του Lamianow.gr


Αυτή ώρα δεν βρέχει μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν να είναι πολλά και κανείς πλέον δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *