Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις σε Αχαΐα, Κόρινθο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Σαρώνει από χθες την χώρα η κακοκαιρία Elias, η οποία θα επηρεάσει τις επόμενες δύο ημέρες πολλές περιοχές, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.


Στην Καρδίτσα, εκτός από χαλαζόπτωση, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε όλη την περιοχή της Καρδίτσας μέχρι και τον Παλαμά, πλημμύρισαν τα χωριά και για αρκετές ώρες και κατά τη διάρκεια κάποιων ωρών τα φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα, με καταιγίδες και κεραυνούς, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος.

Στα Τρίκαλα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Οι καταρρακτώδεις βροχές επηρέασαν κυρίως την περιοχή του Περτουλίου, όπου έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού, φτάνοντας τα 107 χιλιοστά, ενώ στα ορεινά των Τρικάλων σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 10 κλήσεις για προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης την Αχαΐα και την Κορινθία, ενώ αργά το βράδυ της Δευτέρας, δόθηκε στην κυκλοφορία, το ρεύμα προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, που είχε διακοπεί νωρίτερα, λόγω κατολίσθησης.

Μήνυμα 112 στο Ξυλόκαστρο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Κλειστά τα σχολεία

Μήνυμα από το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο το βράδυ της Δευτέρας, προειδοποιώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε συγκεκριμένα το μήνυμα.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη, με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου.


Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τον δήμο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *