Κακοκαιρία Daniel: Οι συγκλονιστικές νέες δορυφορικές εικόνες από την «βυθισμένη» κάτω από τα νερά Θεσσαλία

 

Το μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel είναι ανυπολόγιστο. Ο νομός της Ελλάδας δέχτηκε το σφοδρότερο πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel και βυθίστηκε κυριολεκτικά κάτω από τα νέρα.


Το Meteo παρουσίασε νέες δορυφορικές εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας που αποτυπώνουν την καταστροφή από την κακοκαιρία  Daniel, καθώς δείχνουν τεράστιες εκτάσεις μέσα στο νερό

Το μέγεθος των νερών που έχουν πλημμυρίσει τη Θεσσαλία δείχνουν με παραστατικό κι εμφατικό τρόπο οι φωτογραφίς του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ελλάδα χθες Παρασκευή (8.9.2023) το πρωί, μετά το πέρασμα της από τη χώρα μας.

Το meteo παρουσιάζει την εικόνα στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία από τον δορυφόρο Landsat-8, στην οποία φαίνεται ότι μεγαλύτερο μέρος των Τρικάλων και της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει από τους χείμαρρους και τα νερά του Πηνειού, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης και μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στις περιοχές στον Θεσσαλικό Κάμπο (με γαλάζιο χρώμα), όπως τα ανέλυσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Η μονάδα meteo πραγματοποίησε την οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *