Καιρός: Δείχνει τα δόντια του μέσα στο καλοκαίρι – Καταιγίδες και βροχές ως την Τρίτη, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

 

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του μέσα στο καλοκαίρι, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα ως την Τρίτη, ενώ επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.


Από σήμερα το πρωί (11.6.2023) βρέχει σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως και την Αθήνα, ενώ τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει από το Σάββατο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για την απότομη αλλαγή του καιρού και για έντονες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται από το πρωί θα επεκταθούν τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα.

Η νέα ανακοίνωση της ΕΜΥ ανέφερε ότι: «επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα σήμερα και αύριο με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε χθες, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:


Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος».


Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αθήνα. Οι σφοδρές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και την Δευτέρα, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά:

  • Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανό να είναι έντονα και να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής. Στη Θράκη και στα ορεινά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις.
  • Μικρή πιθανότητα υπάρχει για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
  • Μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες στα ηπειρωτικά.
  • Άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.
  • Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *