K. Σακελλαροπούλου για αποτελέσματα εκλογών: Η σύνθεση της νέας Βουλής γεννά πολλές προκλήσεις

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, για να παραδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε


Η κ. Σακελλαροπούλου με τη σειρά της θα επικοινωνήσει και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Παραδίδοντας τον φάκελο ο κ. Τασούλας είπε στην Πρόεδρο: «Ολοκληρώθηκαν με άψογο τρόπο και αυτές οι εκλογές. Νωρίτερα, συνεχάρην την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, την κ. Σπανού, για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους, που έδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών. Έχουμε ενσωμάτωση 99,6%, οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές. Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή «δεδηλωμένη» και με βάση τις συνταγματικές υποχρεώσεις μου σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήσετε και εσείς στις δικές σας συνταγματικές αρμοδιότητές».

Παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Θα καλέσω σε μια ώρα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση. Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα. Νομίζω ότι η νέα Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις για τον επόμενο πρόεδρο, θα τα ζήσουμε όλοι μαζί. Εύχομαι το καλύτερο για τον τόπο».

«Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν» είπε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε και το 2015 οκτακομματική Βουλή, δεν είναι κάτι πρωτοφανές αλλά συμβαίνει».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *