Η κακοκαιρία Elias δείχνει τα «δόντια» της – Φόβοι τις επόμενες ώρες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Σοβαρή χαρακτήρισε την κακοκαιρία που ήδη ξεκίνησε να πλήττει τη χώρα η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.


Ήδη έντονες καταιγίδες σφυροκοπούν σχεδόν όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας με έντονες χαλαζοπτώσεις τοπικά.

Μέχρι και την Τετάρτη προβληματισμό προκαλούν δύο περιοχές: η Θεσσαλία και η Φθιώτιδα, μαζί με τις όμορες περιοχές: Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία. Εκεί τα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν ότι θα πέσει πολύ νερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι υπαρκτός και σοβαρός ο κίνδυνος πλημμυρών στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα, απόψε αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε: Δυτική Μακεδονία, Δυτική Θεσσαλία (Τρίκαλα-Καρδίτσα), Δυτική και Κεντρική Στερεά και Βόρεια Πελοπόννησο.

Αύριο τα φαινόμενα μετατοπίζονται ελαφρά πιο νότια, σε Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και Νότιο Ιόνιο.


Η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα με πιο γενικευμένα φαινόμενα σε Μαγνησία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Αττική και Αιγαίο.


Εν τω μεταξύ, σε ενημέρωση σχετικά με την κακοκαιρία προχώρησε πριν από λίγο από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι το σύνολο των δυνάμεων του πυροσβεστικού σώματος, η ΕΜΑΚ, η Πολιτική προστασία, οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία, η περιφέρεια Θεσσαλίας, εθελοντές και πολίτες βρίσκονται επί ποδός

Αφού επέστησε την προσοχή τις επόμενες ώρες κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας, ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

«Πάνω από όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια θα προασπίσουμε ό,τι άλλο υπάρχει» κατέληξε.


 

Πηγή: ertnews.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *