Φωτιά στο Βελεστίνο: Οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια – Μήνυμα 112 σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών – Τραυματισμός πυροσβέστη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Βελεστίνο Μαγνησίας, σε κοντινή απόσταση από οικισμούς.


Μήνυμα 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα εστάλη σε όσους βρίσκονται σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών. Ειδικότερα στο μήνυμα αναφέρεται το εξής: «Αν βρίσκεστε σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιές σε τρία σημεία στην Μαγνησία

Σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές, υπό συνθήκες καύσωνα, ενώ φυσούν άνεμοι μεγάλης έντασης.

Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό.


Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.


Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Τρααυματισμός Πυροσβέστη

Στο μεταξύ με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ένας πυροσβέστης. Οι γιατροί προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο Βελεστίνο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *