Φωτιά στην Αττική: Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από καλώδια ηλεκτροδότησης στον Βαρνάβα – Βίντεο αποδεικνύει ότι το πρώτο εναέριο μέσο έφτασε στο μέτωπο 4 λεπτά μετά την πρώτη φλόγα


Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην Αττική που προκάλεσε την απώλεια μιας ζωής (μια 65χρονη γυναίκα) και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, περιουσίες και δασικές εκτάσεις και ένα από τα ενδεχόμενα αυτά είναι η φωτιά να ξεκίνησε από καλώδια ηλεκτροδρότησης στον Βαρνάβα.


Στο μεταξύ βίντεο που ήρθε στο φως αποδεικνύει ότι η πυροσβεστική και οι αρμόδιοι φορείς κινήθηκαν σε χρόνο μηδέν μετά την εκδήλωση της φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και το πρώτο εναέριο μέσο έφτασε εκεί 4 λεπτά μετά την πρώτη φλόγα.

Η εκδοχή η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα καλωδίων ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Βαρνάβα δεν έχει πάντως, επιβεβαιωθεί επίσημα.

Από την άλλη, υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που κατέγραψαν τα drone, όταν ξεκίνησε η εστία φωτιάς στον Βαρνάβα την Κυριακή το μεσημέρι.

Το βίντεο δείχνει το drone της Πάρνηθας να εντοπίζει την έναρξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στις 15:02.


Στις 15:06, δηλαδή τέσσερα λεπτά μετά τον εντοπισμό της εστίας, το πρώτο ελικόπτερο φαίνεται να φτάνει στο σημείο, ενώ ένα λεπτό μετά (στις 15:07), το ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψη.

Οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στο σημείο επτά λεπτά μετά.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η ανταπόκριση από αέρος αλλά και από το έδαφος ήταν άμεση, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες σε συνδυασμό με την ξηρασία που είχε προηγηθεί και το δύσκολο ανάγλυφο του εδάφους έκαναν ανυπέρβλητο το πρόβλημα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *