Φωτιά στην Αττική: Η Πυροσβεστική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπρησμού – Ελεγχόμενες οι μικρές αναζωπυρώσεις


Τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα και πήρε τεράστιες διαστάσεις με συνέπεια να φτάσει τη Δευτέρα (12/8) μέχρι τον αστικό ιστό και να αφήσει πίσω της σχεδόν 100.000 στρέμματα καμένης γης και δεκάδες καμένα σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μπει στο επίκεντρο των ερευνών του Πυροσβεστικού Σώματος.


Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, Αυτή τη στιγμή τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν δύο στοιχεία: ότι η φωτιά έχει ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα από δύο σημεία, από τις αρχές του χωριού του Βαρνάβα και η δεύτερη κοντά στο γήπεδο. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ υπάρχει και αναφορά για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς ήταν Κυριακή, και γινόντουσαν συγκεντρώσεις με ψησταριές η οποία διερευνάται.

Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις, οι οποίες πάντως είναι ελεγχόμενες, έχει γίνει χαρτογράφησή τους για το αν καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή δασικές εκτάσεις, ενώ το έργο της πλήρους κατάσβεσης ενδεχομένως να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως 10 ημέρες. Ήδη 10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα πραγματοποιούν διαβροχές, προκειμένου να διευκολύνουν τα πεζοπόρα τμήματα για να σβήνουν και τα τελευταία «καντηλάκια» που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *