Καλύτερη εικόνα στην φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Σε αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες – Ήχησε το 112, «παραμείνετε σε ετοιμότητα»


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στον δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.


Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει ξερά χόρτα ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι Θέρμης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Σε αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες από την πυρκαγιά στον Τρίλοφο, ενώ οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, διάσπαρτες εστίες  συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά. Στη βελτίωση της εικόνας συνετέλεσε ότι κόπασαν οι άνεμοι, αλλά και ενισχύθηκαν τα μέσα πυρόσβεσης, τόσο τα εναέρια (πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα) όσο και τα επίγεια μέσα.


Προληπτικά έγιναν εκκενώσεις κατοικιών, ενώ κατά πληροφορίες οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά σε ένα σπίτι, που φαίνεται πως δεν κατοικείται.

Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε.

Στον Τρίλοφο μετέβη ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος της Νέας Μηχανιώνας προς Τρίλοφο, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Μουδανιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική «η πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η 3η κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή, εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις» και «γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής».

«Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες», αναφέρεται.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και 12 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα που συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, μήνυμα του 112 εστάλη, προειδοποιώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *