Φωτιά στη Ρόδο: Νύχτα πύρινου τρόμου – Μάχη με τις φλόγες σε όλα τα μέτωπα, νέα μηνύματα 112 σε Πεύκη, Λίνδο,  Κάλαθο

 

Συνεχίζονται οι τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής για να τιθασεύσει την τεράστια φωτιά που κατακαίει τη Ρόδο και γιγαντώθηκε ξανά σήμερα.


Η μάχη με την φωτιά είναι τεράστια. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ήχησε νέο μήνυμα 112 των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι, ενώ λίγο μετά τις 11.30 μ.μ. μηνύματα 112 ήχησαν και στα τηλέφωνα των κατοίκων, στις περιοχές  Πεύκη, Λίνδο και Κάλαθο και τους ενημέρωναν να κινηθούν προς τον περιοχή του Αρχαγγέλου.

Το χωριό των Λαέρμων καίει αυτή την ώρα η φωτιά, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου κ. Αναστάσιου Πατούνα έχει ήδη κάψει πρώτα σπίτια.

Οι δυνάμεις έχουν εστιάσει την προσπάθεια τους στην προστασία της παραλιακής ζώνης και όλων των ξενοδοχειακών μονάδων και στις δυο περιοχές όπου υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις.

Περίπου 400 άτομα από ξενοδοχεία σε φλεγόμενες περιοχές έχουν μεταφερθεί σε κλειστό γυμναστήριο του νησιού, όπως είπε στο OPEN λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Αθανάσιος Βυρίνης, ο οποίος μίλησε για «δύσκολη νύχτα».


Άτομα από ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν φιλοξενούνται και σε 3 σκάφη.


Σκάφη του Λιμενικού, αλλά και άλλα σκάφη απεγκλωβίζουν ανθρώπους από τις γύρω περιοχές από το Γεννάδι και το Κιοτάρι, που είχαν εκκενωθεί και βρίσκονται σε διάφορα σημεία ή είχαν συγκεντρωθεί στις παραλίες,

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Ρόδο

Στο νησί βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο, την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν μετά τη δύση του ηλίου – που σταμάτησαν τα εναέρια μέσα – οι επίγειες δυνάμεις, ενώ με C-130 μεταβαίνουν στο νησί άλλες 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *