Αναζωπυρώθηκε μέτωπο πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, προς Βίλια και Οινόη η φωτιά – Εντολή για εκκένωση σε περιοχές της Μάνδρας

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, με την προσοχή να έχει στραφεί στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και το πιο δύσκολο.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Αρχές έχουν δώσει εντολή οι κάτοικοι στις περιοχές Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα και Πανόραμα να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας.

Προληπτική εκκένωση δύο οικισμών στο Λουτράκι

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχωρούν σε προληπτική εκκένωση σε Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο στο Λουτράκι.

Μήνυμα του 112 για τους καπνούς από την φωτιά στα Δερβενοχώρια

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε στα Δερβενοχώρια, λόγω της φωτιάς που μαίνεται ακόμα στην περιοχή. Το μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής.


Στο προειδοποιητικό μήνυμα γίνεται έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να προστατευτούν από τον καπνό.


«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies», αναφέρει συγκεκριμένα.

Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο – Προς Μαγούλα η φωτιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων.


Δήμαρχος Τανάγρας: «Δεν κινδυνεύουν οικισμοί»

«Δεν κινδυνεύουν οικισμοί αυτήν την ώρα στα Δερβενοχώρια, αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τονίζει ο κ. Περγάλιας, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Προς Βίλια και Οινόη η φωτιά

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπως όλα δείχνουν με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Πανόραμα και Πουρνάρι. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς τα Βίλια και την Οινόη, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.

Τις τελευταίες πληροφορίες για δύσκολο, όπως έχει χαρακτηριστεί, μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια μετέφερε λίγο μετά τις 9:30 στην ΕΡΤ και ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κάνοντας λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.

«Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Κλειστές οι έξοδοι της Αττικής Οδούς σε Μάνδρα και Μαγούλα – Εντολή εκκένωσης για Νέα Ζωή και Νέο Πόντο Μάνδρας

Κλειστές οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού για Μάνδρα και Μαγούλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια και ενισχύεται διαρκώς.

Με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι των περιοχών Νέα Ζωή και Νέος Πόντος Μάνδρας ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *