Εξάρχεια: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στην σύλληψη του «δράκου» – «Προσπαθούσε να τη βιάσει στη μέση του δρόμου»

Έχοντας στα χέρια τους βίντεο και καταθέσεις τεσσάρων γυναικών η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του φερόμενου «δράκου» των Εξαρχείων, ο οποίος κατηγορείται για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον γυναικών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.


Συγκεκριμένα, ο 23χρονος από τη Συρία συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ το βράδυ της Τρίτης, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο 23χρονος μέσα σε διάστημα δύο ημερών, από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, είχε επιτεθεί και είχε προσπαθήσει να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εις βάρος, τουλάχιστον τριών γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι 13 ετών. Οι επιθέσεις είχαν σημειωθεί κατά την διάρκεια της ημέρας σε δρόμους των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού το καλοκαίρι του 2022 και για το λόγο αυτό κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών, από όπου αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με περιοριστικούς όρους.

«Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας»

Αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού μιας 29χρονης μίλησε στην ΕΡΤ για το περιστατικό και τις κινήσεις του 23χρονου.


«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε.


Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε επίσης ότι αρχικά νόμιζε «πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «προσπαθούσε να την βιάσει στη μέση του δρόμου».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *