Eurovision 2024: Ο Joost Klein της Ολλανδίας δεν θα εμφανιστεί στην πρόβα τζενεράλε του Μεγάλου Τελικού

Έντονες αναταράξεις υπάρχουν στη φετινή Eurovision παρά τις προσπάθειες της EBU να τις αποφύγει.  Η συμμετοχή της Ολλανδίας και του καλλιτέχνη που την εκπροσωπεί τον Joost Klein, είναι στον αέρα.


Με την έναρξη της τελικής πρόβας για τον αυριανό (11/5) τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού, από τα μεγάφωνα έγινε γνωστό πως η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει και πάλι.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση, ο κόσμος ακούγεται να γιουχάρει έντονα.

Σύμφωνα με την De Telegraph, ο λόγος που δεν του επετράπη η παρουσία στην βραδινή πρόβα της κριτικής επιτροπής, ήταν γιατί ακόμη είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της EBU, η οποία έως ότου ολοκληρωθεί και καταλήξει σε απόφαση, δεν του επιτρέπει να βγει στη σκηνή.

Καμία δήλωση από τον Joost


Δημοσιογράφος πλησίασε τον τραγουδιστή, μετά την απόφαση, ρωτώντας τον τι έκανε σύμφωνα με την EBU, ωστόσο ο Joost αρνήθηκε να απαντήσει -ούτε καν στο πώς αισθάνεται.


«Να έχετε μια όμορφη μέρα» αρκέστηκε να πει.

Η ανακοίνωση της EBU

Η EBU εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όσο η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια τη δεύτερη Dress Rehearsal του διαγωνισμού στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμού. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνισή του από τον Β’ Ημιτελικό».


Ο 26χρονος συμμετείχε στην πρόβα τζενεράλε στο πρώτο της μέρος, στην παρέλαση με τις σημαίες αλλά στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή καθώς του το απαγόρευσαν οι διοργανωτές.

Η στάση του Ολλανδού τραγουδιστή το βράδυ της Πέμπτης μετά τον Β Ημιτελικό στην συνέντευξη Τύπου, την ώρα των δηλώσεων της Ισραηλινής τραγουδίστριας, ο οποίος σκέπασε το κεφάλι του με ένα κόκκινο πανί, έχει σχολιαστεί.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *