Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή – Τους 38 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Ένα θερμό κύμα αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του τις επόμενες μέρες στη χώρα, καθώς -όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr– ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38°C σε ορισμένες περιοχές.


Ειδικότερα, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 8 Ιουλίου θα συντελέσει στην πτώση των μέγιστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Κατηγορία υψηλών θερμοκρασιών 2 σε Αθήνα και Λάρισα – Κίνδυνοι για την υγεία

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με αυτή την κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 7/7 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται, λοιπόν, κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα. Στις εικόνες 1 και 2 παρουσιάζονται οι χάρτες για την Πέμπτη 6 Ιουλίου και την Παρασκευή 7 Ιουλίου:


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *