Ελεύθεροι οι 3 προσαχθέντες για εμπρησμό σε Μενίδι και Αυλώνα – Παραμένει υπό κράτηση ο πρώην δικηγόρος

Συνελήφθη τελικά ο 45χρονος πρώην δικηγόρος στον Αυλώνα, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και φαίνεται να έβαζε τις φωτιές.


Συγκεκριμένα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Στην κατοχή του βρέθηκαν κιάλια, σπινθηριστής, βαμβάκι και αναπτήρες.

Για τον 45χρονο υπήρχαν πολλές αναφορές από κατοίκους ότι κινούνταν ύποπτα με το όχημά του στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή.

Ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 45χρονος που είχε προσαχθεί στον Αυλώνα, τον οποίο οι αρχές εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή.

Τελικά, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό από την ομάδα ΔΙΑΣ, έχοντας στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δύο σπρέι, στο Μενίδι.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη κατά την ενημέρωση για τις φωτιές στην Ελλάδα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για 9 απόπειρες εμπρησμού και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, αναφέρθηκε σε «αλητήριους εμπρηστές που θέτουν σε κίνδυνο ζωές» και έστειλε αυστηρό μήνυμα, λέγοντας: «Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε!».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *