Έκρηξη στο υπ. Εργασίας: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έπειτα από τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές.


Την ευθύνη για τη βόμβα που εξερράγη στη μιάμιση μετά τα μεσάνυχτα ανέλαβε μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Συγκεκριμένα, η βόμβα ήταν τοποθετημένη έξω από τράπεζα και απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στην συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Από την έκρηξη προκλήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο, ενώ ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην οδό Σταδίου και από άλλα σημεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και να ανακαλύψουν το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους από το σημείο.

Δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα


Στις 00:48 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα. Ένα δεύτερο τηλεφώνημα ακολούθησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN,στις 01:03 τα ξημερώματα. Ο άγνωστος έδωσε διορία 40 λεπτά μέχρι να σκάσει η βόμβα και ανέφερε πως την ευθύνη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».


Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου.

Πρωτοεμφανιζόμενη η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα»

Η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που ανέλαβε την ευθύνη, με την συγκεκριμένη ονομασία είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Η ονομασία της ωστόσο παραπέμπει στην παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στην Αντιτρομοκρατική στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο οργανώσεις άμεσα αφού η παλιά οργάνωση έκανε ένοπλες επιθέσεις με Καλάσνικοφ και όχι βομβιστικές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να αποτελείται από παλιούς καθοδηγητές που έχουν στρατολογήσει νέα μέλη . Το ίδιο σενάριο ισχύει και για την τοποθέτηση βόμβας που εξουδετερώθηκε στο Γουδί έξω από τα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο από οργάνωση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την ονομασία «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *