Εκλογές 2023: Τα απίστευτα κι όμως αληθινά της μάχης της κάλπης – Τα κόλλυβα, τα νταούλια, ο γάιδαρος

 

Οι σημερινές εκλογές αποτέλεσαν άλλη μια ευκαιρία για πολλούς συμπολίτες μας για να πάνε να ψηφίσουν με τον… δικό τους ξεχωριστό τρόπο, με την δική τους ξεχωριστή αμφίεση με την δική τους ξεχωριστή παρέα και έτσι τα απίστευτα κι όμως, αληθινά της κάλπης ήταν πολλά και έγιναν viral.


Το μενού είχε πολλά και διάφορα. Από γάιδαρο, από νταούλια και χορούς μέχρι νεόνυμφους με τις… επίσημες ενδυμασίες του γάμου.

Νταούλια, ζουρνάδες χοροί και παραδοσιακές στολές

Το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές και έτσι πολλοί κάτοικοι πήγαν να ψηφίσουν στην περιοχή υπό τους ήχους από νταούλια και ζουρνάδες και φορώντας παραδοσιακές στολές.

Και φυσικά έστησαν και τρικούβερτο χορό έξω από το εκλογικό τμήμα.

Πρόσφερε κόλλυβα στην δικαστική αντιπρόσωπο

Σε ένα ορεινό χωριό της Αχαΐας μια ηλικιωμένη πήγε σε ένα μνημόσυνο και αμέσως μετά πήγε να ψηφίσει. Μαζί της είχε και κόλλυβα, τα οποία είχε πάρει από το μνημόσυνο. Όταν έφτασε σρτο εκλογικό τμήμα αποφάσισε να… τρατάρει την δικαστική αντιπρόσωπο και έτσι της προσέφερε κόλλυβα.


Από τον γάμο και το γλέντι στη κάλπη

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι πήγε στην Κηφισιά να ψηφίσει με τα ρούχα του μυστηρίου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε χθες, το γλέντησε όλη νύχτα και φορώντας το μεν γαμπριάτικο κουστούμι ο άνδρας και το νυφικό η σύζυγος, πήγε σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς να ψηφίσει και έβγαλε και πολλές σέλφι.


Το ζευγάρι είπε μάλιστα ότι δεν θα πάει για ύπνο, αλλά θα έφευγε κατευθείαν για γαμήλιο ταξίδι στην Ιταλία.

Ψηφοφόρος ετών 99

Στο Ροδολίβο Σερρών o κ. Βαγγέλης Ζαφειριάδης που γεννήθηκε το 1925 άσκησε κανονικά σήμερα το εκλογικό του καθήκον και μάλιστα ο 99χρονος κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε η ψήφος είναι για το καλό της Ελλάδας.

Ο σούπερ παππούς είπε επίσης ότι είναι πάντα σταθερός στην επιλογή της παράταξης που ψηφίζει, ενώ έδωσε και συμβουλες μακροζωΐας και είπε ότι σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και εκείνος τρώει πολλά φρούτα και ψάρια.

Πήγε με τον γάιδαρο να ψηφίσει

Σε εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αργολίδας, ένας πολίτης πήγε να ψηφίσει παρέα με έναν γάιδαρο.


Μια κίνηση που όπως ανέφερε στον ιστότοπο argolikeseidiseis.gr ο Αριστείδης Τσιρίκος, από το Ναύπλιο έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα.

Πήγαν με τα κατοικίδιά τους

Άλλοι πάλι πήγαν να ψηφίσουν παρέα με τα κατοικίδιά τους και φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία έδωσε το παρών στη κάλπη μαζί με τα σκυλιά τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *