Εκλογές 2023: Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι συγκινητικές στιγμές με τη οικογένεια του – Η παράδοση από τον Ι. Σαρμά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε Πρωθυπουργός της χώρας στο Προεδρικό Μέγαρο και η επόμενη μέρα του ανεπανάληπτου θρίαμβου της ΝΔ στις εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ξαναπήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Μαρέβα και τα τρία παιδιά τους, και μάλιστα το ζευγάρι προχωρούσε χέρι χέρι.

Η οικογένειά του ήταν δίπλα του καθ΄όλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας, την οποία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Παρούσες ήταν και οι αδερφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, οι οποίες μετά την ορκωμοσία ασπάστηκαν και αγκάλιασαν τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της οικογένειάς του.


Αφού ορκίστηκε έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες και υπέγραψε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.


Στη συνέχεια πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για την τελετή παράδοσης παραλαβής, ενώ στις 17:00 θα ανακοινώσει τη νέα κυβέρνηση,.

Ο κ. Σαρμάς υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη είπε: «Σας εύχομαι έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν να υπηρετείτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Σαρμά για τον άρτιο τρόπο, όπως είπε, με τον οποίο επιτέλεσε τα καθήκοντά του.

«Η ζωή», τόνισε, «μας επιφυλάσσει  διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ».


Πρόσθεσε δε ότι «με τρόπο υποδειγματικό περάσαμε την μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δυο εκλογές και ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να συνεχίσω το έργο μου».

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ακόμα τον κ. Σαρμά ότι έτσι όπως ορκίστηκε στο σύνταγμα θα υπηρετήσει τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *