Έκλεισε το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο εξαιτίας προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα

Κλειστό για δύο μήνες θα μείνει το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο μετά από απόφαση της διοίκησης καθώς διαπιστώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα.


Πρόκειται για μία εξέλιξη που βάζει «φωτιά» στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όσον αφορά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, καθώς το ΟΑΚΑ αποτελεί το «σπίτι» του στους ομίλους του Europa League. Επόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας υποχρέωση των «πράσινων» είναι στις 26/10 απέναντι στη Ρεν, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική (14/12) υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα. Αν φυσικά δεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του κεντρικού σταδίου, τότε «τριφύλλι» θα υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλη έδρα για τις ευρωπαϊκές «μάχες» του.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.


Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.


Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *