Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1: Το δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί με βάση την αύξηση που ισχύει από σήμερα

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και για το δώρο Πάσχα.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για το δώρο του Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας θα υπολογιστούν βάσει του νέου κατώτατου μισθού.

Από την αύξησή του επηρεάζονται επίσης 13 κατηγορίες επιδομάτων. Μεταξύ αυτών και το επίδομα ανεργίας, που από σήμερα ανέρχεται στα 510 ευρώ.

«Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες», ενώ διατυπώνοντας τον στόχο για το μέλλον του κατώτατου μισθού είπε: «στόχος μας είναι στο τέλος του 2027 ο κατώτατος μισθός να είναι 950 ευρώ».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η νέα αύξησή του είναι αρκετή συγκριτικά με τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και τα ενοίκια, απάντησε πως: «συνολικά η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια με μέτρα όπως οι έλεγχοι».


Επίσης υπογράμμισε ότι: «το σημαντικό είναι το νοικοκυριό να δει παραπάνω χρήματα στην τσέπη του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις έχουμε μειώσει ήδη 5%».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *