Δίκτυο τρομοκρατίας: 16.000 ευρώ θα έπαιρναν για κάθε νεκρό στο εστιατόριο στου Ψυρρή

Σε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο ατόμων πακιστανικής καταγωγής που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό του Ιράν σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο συλληφθέντες είχαν βάλει εδώ και μήνες μπροστά το σχέδιο τους και βρίσκονταν στην τελική φάση για την υλοποίησή του. Η επίθεση σχεδιαζόταν σε εστιατόριο στου Ψυρρή όπου μάλιστα λειτουργεί και ως συναγωγή και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ισραηλινούς μπορούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ για το κάθε θύμα, γι αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα.

Η πιο πιθανή περίοδος για το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 13 Απριλίου, που είναι το Εβραϊκό Πάσχα, καθώς την εν λόγω περίοδο το εστιατόριο στου Ψυρρή αναμενόταν να συγκεντρώσει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας.


Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα στους δύο συλληφθέντες

Το πρωί της Τρίτης οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.


Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί και εις βάρος ακόμα ενός ατόμου, το οποίο πιθανώς να ήταν ο «εγκέφαλος», για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *