Φωτιά στην Κερατέα: Νέο μήνυμα του 112 για άμεση εκκένωση προς Αθήνα – Φλέγονται σπίτια σε Καλύβια, Σαρωνίδα, Κερατέα και Λαγονήσι, δείτε φωτογραφίες

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο Λαγονήσι καλώντας τους να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι εκκενώστε προς Αθήνα. Δασική πυρκαγιά Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κουβαρά της Κερατέας στην Αττική. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής έχουν ήδη κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις. 

Το έργο της Πυροσβεστικής κρίνεται δύσκολο διότι στο σημείο πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ η φωτιά παίρνει μεγάλες διαστάσεις με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Το oknews.gr σπεύδει στο σημείο.


To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Υπηρεσίας με μήνυμά του ενημέρωσε εγκαίρως τους κατοίκους της περιοχής ζητώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, όπως φαίνεται στο σχετικό μήνυμα.

Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112 – Στο σημείο Κικίλιας και Πατούλης

Με τους ανέμους να φυσούν στα 7 μποφόρ με ριπές που μπορούν και τα 8 άσχημες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κερατέα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική οι άνεμοι στέλνουν τη φωτιά σε δυο μέτωπα προς Κουβαρά αλλά και προς τα Καλύβια.

Λίγο πριν ήχησε ξανά το 112 με τις πρώτες εκκενώσεις οικισμών να είναι γεγονός, ενώ στο σημείο για το συντονισμό των δράσεων αναμένεται να φτάσουν και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. 

Ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης έστειλε όλα τα μέσα που διέθετε.

Απίστευτες εικόνες από το Λαγονήσι

Εκκενώνεται αυτή την ώρα λόγω της φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα το Λαγονήσι. 


Με τους καπνούς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες να έχουν φτάσει στον… ουρανό η ορατότητα για τους οδηγούς δεν είναι καλή. 

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του oknews.gr:

Καλύβια: Καίγονται κολώνες της ΔΕΗ

Κολώνες υψηλής τάσεις καίγονται στα Καλύβια εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Κερατέα. 

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από το oknews.gr:

Εκκενώνονται Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσος

Μήνυμα εκκένωσης ήρθε πριν από λίγους στους κατοίκων των περιοχών Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσος από το 112 της Πολιτικής Προστασίας. 

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Μελισουργός και Τραμπουριά.

Στείλτε μας τις φωτογραφίες από την περιοχή σας κινητό του oknews.gr 6980257000 και στο e-mail info@oknews.gr.

Εκκενώνονται προς Αθήνα Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος

Με νέο μήνυμα το 112 της Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους κατοίκους των περιοχών Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Αθήνα. 

Εντωμεταξύ τραγικές είναί η εικόνες που φτάνουν από τους αναγνώστες του Oknews.gr με τις φλόγες να έχουν κάψει δεκάδες μέχρι στιγμής σπίτια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *