Αγρότες μετά την συνάντηση με Μητσοτάκη: Δεν ικανοποιήθηκαν όλα μας τα αιτήματα – Θα αποφασίσουμε στα μπλόκα

Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας, θα αποφασίσουμε στα μπλόκα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.


Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε, είναι να πάνε στα μπλόκα όπου και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα όσα συζητήθηκαν. «Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματά μας», είπε μεταξύ άλλων.

«Με τη δύναμη των αιτημάτων και των μπλόκων μας ήρθαμε στη συνάντηση στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο για αιτήματα που έχει αναγνωρίσει και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ως δίκαια και υπαρκτά. Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας και αυτό διαφάνηκε στην κουβέντα με τον πρωθυπουργό. Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και εκεί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί πρέπει να δυναμώσουν τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν παραπέρα στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις ημέρες. Αυτή είναι η απόφασή μας και σε συντονισμό πανελλαδικό θα καθορίσουμε τα παραπέρα βήματά μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Έχει διαρρεύσει τι έχει ειπωθεί και προταθεί από την κυβέρνηση. Για το πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις είπε ότι από σήμερα ξεκινά η ενημέρωση και μέχρι αύριο θα ξέρουμε που βρίσκεται η κινητοποίηση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής έκανε λόγο για μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση.

Υπογράμμισε πως «σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε» σημειώνοντας ότι «υπήρξαν δεσμεύσεις, αλλά τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι αγρότες».


Από την πλευρά του, ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος ΕΘΕΑΣ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε τα εξής:


«Εμείς σταθήκαμε και κουβεντιάσαμε πολλή ώρα με τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο πώς από δω και πέρα θα μπορέσουμε να δούμε και το αύριο της ελληνικής γεωργίας, τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα χρειαστούν. Οι συνεταιρισμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Τότε μόνο θα έχουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό, προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε

Πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο για τα θεσμικά και όχι για τα οικονομικά. Να συζητάμε θεσμικές αλλαγές και θεσμικά μέτρα.

Εκτιμώ ότι θα υπάρξει εκτόνωση απ’ ό,τι φαίνεται».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *