Αφρικανική σκόνη: Από σήμερα θα αρχίσει να μας αποχαιρετάει το πυκνό κίτρινο πέπλο που έχει μετατρέψει σε απόκοσμα τοπία πολλές περιοχές

Η αφρικανική σκόνη που έχει μετατρέψει σε απόκοσμα τοπία πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως την Αθήνα και έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα, θα αρχίσει να μας εγκαταλείπει από σήμερα το μεσημέρι (24.4.2023).


Η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα τουλάχιστον ως το μεσημέρι της Τετάρτης (24.04.2024) καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρούς δυτικούς ανέμους στην πρωτεύουσα και σε πολλές περιοχές που θα… διώξουν το απόκοσμο φαινόμενο και το κύμα αφρικανικής σκόνης «Minerva red», όπως ονομάζεται θα αρχίσει να υποχωρεί.

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα εχθές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την αφρικανική σκόνη να ταλαιπωρεί την Αθήνα αλλά και περιοχές της Περιφέρειας, όπως Κρήτη και Καλαμάτα την ώρα που η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θύμιζε κατακαλόκαιρο.

Η αφρικανική σκόνη σκέπασε αρκετές περιοχές, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους κατοίκους.

Σε πολλές πόλεις η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, εκδηλώθηκαν και λασποβροχές.


Δύσκολη ήταν η κατάσταση σε περιοχές της Ηλείας, στα Χανιά, στην Πάτρα καταγράφηκαν.


Στην Αθήνα η αφρικανική σκόνη δημιούργησε ένα απόκοσμο σκηνικό που όμοιό του, όπως έλεγαν οι μεγαλύτεροι δεν είχαν δει ποτέ στο παρελθόν.

Προειδοποιήσεις αναφορικά με την επίδραση της αφρικανική σκόνης, ιδιαίτερα στην υγεία όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, απευθύνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αφρικανική σκόνη μπορεί να προκαλέσει παροξύνσεις άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, γι` αυτό οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα δεν θα πρέπει να εκτίθενται πολλές ώρες έξω και να φορούν μάσκες.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *