Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: «Είμαι υπέρ της πιο αυστηρής αστυνομίας»

Υπέρ μιας «πιο αυστηρής αστυνομίας και υπέρ των καμερών στους δρόμους», τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (3/4) στον ΣΚΑΪ.


«Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Έχουμε μια δολοφονία σχεδόν έξω από Αστυνομικό Τμήμα. Θα γίνει η αναγκαία έρευνα για να διερευνηθεί αν έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το να παίρνουμε, πάντως ένα περιστατικό και να το κάνουμε σημαία για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα νομίζω ότι δεν είναι σωστό.

Πόσες φορές έχετε ακούσει την είδηση ένας αστυνομικός να έχει σώσει μια ανθρωπινή ζωή εκτός υπηρεσίας; Δεν έχουμε και αυτά τα φαινόμενα στην κοινωνία μας, δεν είναι όλα διαλυμένα ούτε όλα μαύρα. Κοινωνία χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει. Χθες σκοτώθηκαν 2 παιδάκια σε ένα σχολείο στη Φινλανδία, την πιο ασφαλή χώρα του κόσμου. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην πάταξη του εγκλήματος».

Επέμεινε ότι αστυνομικοί που υπηρετούν υψηλά πρόσωπα γύρισαν στην ενεργό δράση. «Έχουν πάρει και από τη δική μου τη φρουρά. Από τον πρωθυπουργό έχουν πάρει φρουρά. Αυτή τη στιγμή έχουμε τους λιγότερους στα επίσημα λεγόμενα πρόσωπα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Ο κ. Κασσελάκης μας κατηγορεί, και μάλιστα κάνουν και πρόταση νόμου για τον όρο ‘’γυναικοκτονία’’. Γνωρίζετε ότι με τον ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της ανθρωποκτονίας τα ισόβια είχαν γίνει ισόβια ή 15 χρόνια και με τις ευνοϊκές διατάξεις να έβγαινες έξω στα πέντε; Η ΝΔ άλλαξε τον ΠΔ και τον έκανε ισόβια σκέτο, είναι πολύ πιο αυστηρός από ό,τι στο παρελθόν. Είναι και πιο αυστηρή η ΕΛΑΣ απ’ ό,τι στο παρελθόν, και οι επίσημοι δείκτες λένε ότι είναι και πιο αποτελεσματική».


Ελλείψεις, διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μπορεί να υπάρχουν, δεν είπαμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. «Θέλετε ως κοινωνία να βάλουμε κάμερα στους δρόμους; Ξέρετε ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υποχρέωσε το ΥΠΠΟ να γυρίσει τις κάμερες να μην κοιτούν στο δρόμο; Στην Ελλάδα ζούμε στο έξης παράδοξο: αν η αστυνομία δρα ρωτούμε γιατί έδρασε αν δεν δρα γιατί δεν έδρασε. Είμαι υπέρ της πιο αυστηρής αστυνομίας, είμαι πολύ υπέρ των καμερών στους δρόμους».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *