Ζωή Ράπτη: «Εκτιμώντας την πολύτιμη συνεισφορά του ΕΛΚΕΘΕ, έχουμε εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση των προγραμμάτων του»


Το παράρτημα του Ελληνικού Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), στην Ανάβυσσο, επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη.


Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα άλλο ένα παράρτημα του ΕΛΚΕΘΕ, στην Ανάβυσσο, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας και προσφέρει σημαντικό έργο στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς συμβάλλει με τα συστήματά του στην πρόγνωση του καιρού για τους ανθρώπους της θάλασσας, στην καταγραφή της στάθμης των νερών σε λίμνες και ποτάμια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα για την προειδοποίηση πλημμυρικών φαινομένων, ενώ προσφέρει πολλά και σε τεχνικής φύσεως σημαντικά έργα όπως η πόντιση καλωδίων και ο εντοπισμός και η ανέλκυση αεροσκαφών ή πλοίων.

Εκτιμώντας την πολύτιμη συνεισφορά του ΕΛΚΕΘΕ, στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση των προγραμμάτων του ΕΛΚΕΘΕ από το Ταμείο_Ανάκαμψης της τάξης των 25,4 εκατ. ευρώ, τόσο για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του στην Κρήτη, όσο και για την προμήθεια νέου ειδικού εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων και ενός νέου υποβρύχιου τηλεχειριζόμενου οχήματος.

Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες του ερευνητικού μας κέντρου!»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *