Ζέττα Μακρή για Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Αθλούμαστε Μαζί – Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»


Στη δύναμη της Παιδείας και την παιδαγωγική αξία του αθλητισμού, ως παράγοντες που «θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση αξιών και συμπεριφορών, που θα επιτρέπουν στους μαθητές και αυριανούς πολίτες να ενταχθούν και να λειτουργήσουν, αρμονικά και δημιουργικά, στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς διακρίσεις», αναφέρθηκε στο μήνυμά της προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή την αυριανή Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η υφυπουργός Παιδειας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.


«Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι παιχνίδι, είναι γιορτή! Και η Παιδεία σάς προετοιμάζει και σάς προπονεί για να εκτιμήσετε και να βιώσετε αυτήν την χαρά, να την μεταδώσετε και να την πολλαπλασιάσετε!», ανέφερε η κα. Μακρή και κατέληξε: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα της υφυπουργού Παιδειας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττας Μακρή:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,

Σας καλωσορίζουμε στην 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 με κοινό σύνθημα: ‘’Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή”!


Συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού, που στόχο έχει να αναδείξει τα οφέλη της άθλησης και να καλλιεργήσει την σχέση των παιδιών με τα αθλήματα και την άσκηση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ως αρμόδια Υφυπουργός και για το σχολικό αθλητισμό, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη σπουδαία αθλητική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, στο σχολικό περιβάλλον.

Η δύναμη της Παιδείας και η παιδαγωγική αξία του αθλητισμού θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση αξιών και συμπεριφορών, που θα επιτρέπουν στους μαθητές και αυριανούς πολίτες να ενταχθούν και να λειτουργήσουν, αρμονικά και δημιουργικά, στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς διακρίσεις.

Είναι χαρά μου να βρίσκομαι κοντά σας και να γιορτάζουμε μαζί την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024.

Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι παιχνίδι, είναι γιορτή! Και η Παιδεία σάς προετοιμάζει και σάς προπονεί για να εκτιμήσετε και να βιώσετε αυτήν την χαρά, να την μεταδώσετε και να την πολλαπλασιάσετε!

“Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή”!»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *