Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Στην Ευρώπη με τις αξίες μας» – Ποιος είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατεβαίνει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ζητά την ψήφο των πολιτών για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. «Ζητώ να είμαι ο δικός σας άνθρωπος στις Βρυξέλλες», σημειώνει χαρακτηριστικά.


«Αποτελεί ύψιστη τιμή η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από νεαρή ηλικία.

Στις Βρυξέλλες, με οδηγό τις Αξίες μας, μπορώ να διαδραματίσω ένα σημαντικό και παραγωγικό ρόλο στην προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων. Με την απαιτούμενη εμπειρία, γνώση και μεθοδικότητα.  Για τα παιδιά μας, την Κοινωνία, την Πατρίδα μας.

Στις 9 Ιουνίου, ζητώ τη στήριξη σας να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ζητώ να είμαι ο δικός σας άνθρωπος στις Βρυξέλλες», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης ζητώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Το βιογραφικό του Βασίλη Κοντοζαμάνη

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 με καταγωγή από το Άστρος Κυνουρίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πολιτική & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ κατέχει MBA από το ALBA.


Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (2004 – 2008) και Πρόεδρός του από το 2008 και για δύο χρόνια. Ήταν Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από το 2012 έως τον Αύγουστο 2014 και κατόπιν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μέχρι τον Ιανουάριο 2015.


Το 2019 ανέλαβε Υφυπουργός Υγείας και τον Ιανουάριο 2021 Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *