Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα πετυχημένα έργα και οι ημέρες του στην προηγούμενη υπουργική θητεία του αποτέλεσαν τα εχέγγυα για να του δώσει ο πρωθυπουργός το νευραλγικό υπουργείο Ανάπτυξης


Οι Λατίνοι μπορεί να έλεγαν ότι τα γραπτά μένουν, αλλά στην πολιτική τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αυτό που μένει και αυτό που μετράει πάνω απ’  όλα και αυτό που είναι η ουσία της πολιτικής είναι τα έργα και όχι τα λόγια. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει… μιλήσει με το πλούσιο και κατά γενική ομολογία απόλυτα πετυχημένο έργο του στη κυβέρνηση και ως βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, αλλά φυσικά και ως υπουργός.


Αυτό το σπουδαίο έργο ήταν το απόλυτο εχέγγυο για να να επανέλθει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο υπουργικό σκηνικό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να του αναθέσει ένα νευραλγικό υπουργείο, το Ανάπτυξης που έχει να κάνει και με την προσπάθεια να συνεχίσει η Ελλάδα την ανοδική της οικονομική πορεία μα έχει να κάνει και με την καθημερινότητα των νοικοκυριών, καθώς είναι υπεύθυνο για να μπουν κανόνες στην αγορά και το πορτοφόλι του πολίτη να μην αδειάζει κάθε φορά που ψωνίζει τρόφιμα ή άλλα είδη ανάγκης και φυσικά να καταπολεμηθεί το τέρας της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε στον Τάκη Θεοδωρικάκο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να μπορέσει ο πολύπειρος πολιτικός να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και να συνεχίσει τις ριζικές αλλαγές που θα κάνουν την χώρα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να κάνει πρωταθλητισμό στην ΕΕ, να ανοίξει ακόμα περισσότερο η κάνουλα των επενδύσεων και το πιο σημαντικό να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και να χτυπηθεί η ακρίβεια.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη σε όλα τα πόστα από τα οποία πέρασε στη ΝΔ.

Ορίστηκε Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, από τον Οκτώβριο του 2016, έως τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019, όπου το κόμμα πέτυχε την πρώτη μεγάλη σαρωτική νίκη και λαός του εμπιστεύθηκε την διακυβέρνηση της χώρας.


Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατόπιν του ανασχηματισμού κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ορίστηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το έργο που άφησε τεράστιο στις δυο πρώτες του θητείες ως υπουργός ήταν τεράστιο. Η μάχη για τον φράχτη του Έβρου οι ριζικές αλλαγές στο υπουργείο εσωτερικών, η μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, η αναγέννηση της ΕΛΑΣ. Το βιβλίο της θητείες του έχει όμως κι άλλες σελίδες. Λευκές ακόμα που θα ξεκινήσουν να γράφονται μετά την επίσημη ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Σελίδες όμως, που σίγουρα (με δεδομένο το έργο που έχει ως τώρα) θα είναι και πάλι λαμπερές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *