Στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Λευκού Πύργου ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπαγεωργίου


Τα στελέχη του Γραφείου Ενδοοικογενειακής βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου επισκέφθηκε ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο οποίος συζήτησε με την επικεφαλής και τον διοικητή του Τμήματος για την επιχειρησιακή ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα.


Τα στελέχη του Γραφείου τόνισαν στον κ. Παπαγεωργίου ότι το θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που έχει θεσπίσει η ελληνική Πολιτεία, καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα, αφού τα θύματα σπάνε τον κύκλο της σιωπής και καταγγέλλουν περιστατικά.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη συνεχάρη τα μέλη της ομάδας για τον επαγγελματισμό, την επάρκεια και την εχεμύθεια, με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Με 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, τρία εκ των οποίων στην Θεσσαλονίκη, 44 συμβουλευτικά κέντρα, 19 γραμμές στήριξης, την 24ωρη λειτουργία της γραμμής 15900, το panic button και το εθνικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει, εκριζώνουμε την έμφυλη βία. Σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που εκφράζονται μέσα από δράσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα θύματα, τα οποία αποκτούν φωνή, διεκδικώντας πίσω τη ζωή τους. Άλλωστε, όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υποστήριξη των θυμάτων αποτελεί καθήκον μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *