Στις 11 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ – Το μήνυμα μετά τις ευρωεκλογές

Συνεδριάζει στις 11:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και πρόεδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Μετά το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, σήμερα θα αποτυπωθεί η πρώτη επίσημη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώπιον των βουλευτών του, εκπέμποντας το μήνυμα της επανεκκίνησης, η οποία ξεκίνησε με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις κυβερνητικές προτεραιότητες, με κυριότερες τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη στεγαστική πολιτική και την καθημερινότητα, αλλά και τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για τη στήριξη των συνταξιούχων με  προσωπική διαφορά. Επίσης, αναμένεται να εστιάσει και στις επικείμενες βελτιώσεις στο ΑΣΕΠ με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης.

Συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ προβλέπει προσλήψεις σε μόλις έξι μήνες μετά την προκήρυξη και fast – track διαδικασίες για τον εκσυχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα όσα συζήτησε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό μετά τον ανασχηματισμό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *