Στήριξη οικογενειών και στεγαστικό στις προτεραιότητες Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ – Σύσκεψη για τις πυρκαγιές


Επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του κυβερνητικού επιτελείου, γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη των συσκέψεων ενόψει της ΔΕΘ.


Στο επίκεντρο θα βρεθεί το σχέδιο αποκατάστασης για τις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη, αλλά και η προετοιμασία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Βελλίδειο στις 7 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη καθιερωμένη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς. Όσον αφορά αυτά που πρόκειται να εξαγγείλει από την ΔΕΘ, παρόλο που τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά, θα δοθεί προτεραιότητα στη μάχη κατά της ακρίβειας. Αναμένεται να εξαντληθούν τα περιθώρια που υπάρχουν τόσο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όσο και για τη μεσαία τάξη, τη στήριξη των οικογενειών, αλλά και τον τομέα της στέγασης που αφορά πολλούς πολίτες. Στις προτεραιότητες βρίσκονται μεταρρυθμίσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, δηλαδή την υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές και την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηρώδου Αττικού «φέρνει» και πολλές συναντήσεις και συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα.

Αύριο Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών στην Πεντέλη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων σχετικά με τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Θα συμμετάσχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός για την Κρατική Αρωγή Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων, Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου.


Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση των πυρκαγιών τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα πριν τη ΔΕΘ, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *