Επίσκεψη στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου πραγματοποίησε σήμερα (27.9.2024) ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρα και τη Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη. Στη συνέχεια είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, στην οποία παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες της χώρας (έκταση 2.8 χιλιάδες στρέμματα), φιλοξενεί 105 επιχειρήσεις και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Το Υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί το Πάρκο με 1,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα ανάπλασης και αναβάθμισης.
Βρέθηκε στα γραφεία του φορέα διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου συνομίλησε με τους επιχειρηματίες, άκουσε τα θέματα που τους απασχολούν και τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας απορρυπαντικών ΕΥΡΗΚΑ και στον Συνεταιρισμό Γάλακτος ΕΒΟΛ.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με τους επιχειρηματίες της περιοχής. Ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί άμεσα ένα ταχύτατο πρόγραμμα περίπου 4 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από τον Daniel και προέρχονται από περιοχές που δεν είχαν επιχορηγηθεί ως τώρα. Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητήριου και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε:
“Η επίσκεψη μου εδώ σήμερα είχε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να επισκεφτώ το Βιομηχανικό Πάρκο στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιομηχανικές ζώνες της πατρίδας μας, με 105 εγκατεστημένες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους. Σε έναν χώρο 2.800 στρεμμάτων. Πραγματοποιούνται έργα 1,7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.
Είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η διαμόρφωση και η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την πατρίδα μας, το οποίο θα στηρίζεται στην ακόμη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ανάπτυξη της βιομηχανίας όλων των κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας. Στις 21 Οκτωβρίου μαζί με τον Πρωθυπουργό θα παρουσιάσουμε τη συνολική μας πρόταση και την στρατηγική μας γι’ αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο.
Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Είναι δεδομένη η στήριξή μας στους εκπροσώπους της βιομηχανίας, στους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας και στους εργαζόμενους στη βιομηχανία, γιατί μας ενδιαφέρει να ακμάσει ακόμα περισσότερο αυτός ο κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Εντύπωση μου έκανε η πολύ σοβαρή έλλειψη εργατικών χεριών και στη συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που πρέπει να επιλύσουμε.
Ο δεύτερος στόχος αφορά το Επιμελητήριο Μαγνησίας, καθώς έχουμε επεξεργαστεί μια λύση η οποία πρέπει να γίνει πράξη άμεσα. Είχαν μείνει περιοχές έξω από την επιχορήγηση από τις καταστροφές που προκάλεσε ο Daniel πέρυσι το φθινόπωρο. Μαζί με το Επιμελητήριο θα οργανώσουμε ένα ταχύτατο πρόγραμμα με το οποίο θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί. Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητήριου και του αρμοδίου στελέχους από την πλευρά της ΓΓ Βιομηχανίας, ώστε το πρόγραμμα αυτό να εξελιχθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Θα είναι ένα πρόγραμμα που υπολογίζεται κοντά στα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ.
Να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους δύο συναδέλφους μου που παρίστανται, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κύριο Χρήστο Τριαντόπουλο και τον συνάδελφο Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κύριο Χρήστο Μπουκώρο για τη συνεργασία τους και τη συμβολή τους σε όλη αυτήν την υπόθεση”.