Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει ΔΕΘ – Παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr, σειρά συναντήσεων


Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Συγκεκριμένα, στις 10:00 θα έχει συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ από τις περιφέρειες Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ μία ώρα αργότερα θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη – Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος και ο ΥΠΑΘ Κ. Γκιουλέκας.

Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η πολυεπίπεδη ανάκαμψη της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στο δρόμο για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό αποτύπωμα και με χρονικό ορίζοντα το 2027. Πιο αναλυτικά, οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφορούν μειώσεις φόρων και αύξηση εισοδημάτων με στήριξη συνταξιούχων, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (επαγγελματίες), σημειακές αλλαγές στη φορολόγηση επαγγελματιών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, νέα αύξηση συντάξεων 2% -2,5% 2025, αύξηση έκπτωσης εφάπαξ εξόφλησης φόρων και βελτιώσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση.


Παράλληλα, αλλαγές έρχονται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην επιδοματική πολιτική με «λίφτινγκ» στο επίδομα ανεργίας, αναμόρφωση επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και εξίσωση τρίτεκνων/πολύτεκνων, ενώ στις βασικές αλλαγές που σχεδιάζονται για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», περιλαμβάνονται: διεύρυνση δικαιούχων ως προς την ηλικία (50 έτη από 39), διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων, ειδική πρόνοια για μηδενικό επιτόκιο για τρίτεκνους/πολύτεκνους και παλαιότητα ακινήτων (μικρότερη από τα 15 έτη).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *