Στη φυλακή επιστρέφει ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Ακυρώθηκε η αποφυλάκιση του


Επιστρέφει στις φυλακές ο πρώην αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, το οποίο ακύρωσε την αποφυλάκιση του.


Συγκεκριμένα, ακολουθώντας σχετική εισαγγελική πρόταση, το συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, εκτίοντας την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο Εφετών χαρακτηρίζει αμετανόητο και ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ επικαλείται για να στηρίξει το πόρισμα του, μεταξύ άλλων, την αρθρογραφία του σε ηλεκτρονικά μέσα όπου συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει την έξοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις φυλακές με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *