Σπανάκης: «Μεγάλη μείωση της ανεργίας τα τελευταία πέντε χρόνια – Ζητάμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, για να έχει η χώρα μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη»

«Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια βαρύνουσα διαδικασία, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνονται μια σειρά σημαντικών αποφάσεων που αφορούν όλους μας, είτε ζούμε στην Αθήνα, είτε στην ‘Αρτα, είτε οπουδήποτε αλλού στη χώρα» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης και βουλευτής της ΝΔ Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών, ευρισκόμενος σήμερα στον νομό Άρτας, τελευταίο σταθμό των περιοδειών του εκτός Αττικής, ενόψει των ευρωεκλογών.


Μάλιστα, υπογράμμισε ότι και η ‘Αρτα μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά και η έλευση επενδύσεων είναι προ των πυλών.Ο υφυπουργός συνοδευόταν από τον βουλευτή ΝΔ Αρτας και πρώην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεώργιο Στύλιο, τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ν. ‘Αρτας της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σπανάκης επισκέφθηκε μεγάλες επιχειρήσεις (σοκολατοποιία ΙΟΝ, βιομηχανία γάλακτος ΚΑΡΑΛΗΣ, οινοπνευματοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ, ιχθυοκαλλιέργειες ΓΕΙΤΟΝΑΣ κ.ά.), καθώς και επιχειρηματίες στην αγορά της πόλης, ενώ συνομίλησε με πολίτες, τόσο στο τοπικό κατάστημα ΕΦΚΑ όσο και στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που επισκέφθηκε.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, «αφού ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα». «Ζητάμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, για να έχει η χώρα μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι ραγδαίες και η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική σταθερότητα, αλλά και ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Σπανάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ήδη, στην πρώτη πενταετία της κυβερνητικής θητείας (2019-2024), παραλάβαμε την ανεργία στο 17% και σήμερα, μιλάμε για μονοψήφιο ποσοστό. Από εκεί που είχαμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας, μιλάμε πια για κενές θέσεις εργασίας. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και μετά από τέσσερις αυξήσεις, τον φτάσαμε στα 830 ευρώ, με στόχο τα 950 ευρώ. Ο μέσος μισθός είναι πλέον στα 1.251 ευρώ, με στόχο τα 1.500 ευρώ. Όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι αποτέλεσμα μιας αδιάλειπτης και συνεχούς εξωστρεφούς κυβερνητικής πολιτικής. Επανακτήσαμε διεθνώς έναν σημαντικό βαθμό εμπιστοσύνης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις φωνές του λαϊκισμού να δυναμιτίσουν την ανοδική και πολλά υποσχόμενη πορεία που έχει αποκτήσει η Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν, και αυτό το εγγυάται μόνο μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, μόνο μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Σπανάκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *