Σοφία Ζαχαράκη στην επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στην Στερεά Ελλάδα: Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική ευρωπαϊκή παράταξη που μπορεί να φέρει τη χώρα μας σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκια με επικεφαλής την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, βουλευτή Ανατολικής Αττικής Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησαν τριήμερη περιοδεία στην Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας.


Στο κλιμάκιο στη Βοιωτία, συμμετείχαν ο βουλευτής του Νομού Λευτέρης Κτιστάκης, οι Γενικοί Γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα, Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Τανάγρα, στη Θήβα, και στη Λειβαδιά η κυρία Ζαχαράκη συναντήθηκε με τους Δημάρχους Βασίλη Περγάλια, Γιώργο Αναστασίου και Δημήτρη Καραμάνη, καθώς και με τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Ντασιώτη και Φανή Παπαθωμά, με τους οποίους συζητήθηκαν ζητήματα της περιοχής.

Επισκέφτηκε το «Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Θήβας» και είχε συνάντηση με τον  Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία  «Άγιοι Ανάργυροι». Ενημέρωσε  για το Εθνικό σχέδιο που συγκρότησε και υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα Άτομα με Αναπηρία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη και με όρους αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας διαβίωσή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χρήση σημαντικών κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, όπως είναι το πρόγραμμα λειτουργικής ανακαίνισης 4.000 σπιτιών και επαγγελματικών χώρων που ζουν και εργάζονται Άτομα με Αναπηρία.

Η κυρία Ζαχαράκη επισκέφτηκε επίσης το τοπικό Συμβουλευτικό Κέντρο για την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, όπου συνομίλησε με τις εργαζόμενες για τις υπηρεσίες ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης που παρέχονται στις γυναίκες οι οποίες καταφεύγουν εκεί για βοήθεια. Ενημέρωσε διεξοδικά για το πλαίσιο προστασίας και φροντίδας των γυναικών και των παιδιών τους, που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει διαρκώς βήματα ενίσχυσής του. Αναφέρθηκε στη λειτουργία της γραμμή SOS 15900, στα Συμβουλευτικά Κέντρα, στην εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία, στους 20 ξενώνες φιλοξενίας, στην εξασφάλιση στέγης και εργασίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.


Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε και στον κεντρικό πεζόδρομο της Θήβας, όπου όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες.


Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συναντήθηκε  στο επιμελητήριο Βοιωτίας στη Θήβα με τον Πρόεδρό του Παναγιώτη Αγνιάδη και μέλη του επιμελητηρίου και συζήτησε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που υποστηρίζεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και μπορεί να συμβάλλει καίρια στην περιφερειακή ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για γυναίκες, Άτομα με Αναπηρία και ευάλωτους συμπολίτες μας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Η κυρία Ζαχαράκη επισκέφθηκε επίσης τον Ορχομενό όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Γιώργο Τζαβάρα, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η στήριξη των ευάλωτων πολιτών της περιοχής, με ειδική αναφορά  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 400 εκατ. ευρώ. Ενημέρωσε για τις δράσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν προγράμματα στήριξης των δημοτών τους όπως π.χ. κοινωνικά φροντιστήρια για παιδιά.

Η κυρία Ζαχαράκη επισκέφθηκε επίσης την Αλίαρτο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Αραπίτσα, με βασικό θέμα συζήτησης τις προοπτικές συνεργασίας για τη στήριξη των οικογενειών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δημογραφικού και τα θέματα πρωτογενούς παραγωγής.

Στο κλιμάκιο στην Εύβοια, συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και τοπικά κομματικά στελέχη. Η κυρία Ζαχαράκη επισκέφθηκε την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και είχε συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης του Δημογραφικού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη στεγαστική πολιτική ύψους 2,3 δισ. ευρώ που υλοποιείται ήδη και ειδικότερα στο Πρόγραμμα «Σπίτι μου», χάρις στο οποίο έχουν γίνει στον Νομό περισσότερες από 70 εκταμιεύσεις. Συζητήθηκε ακόμη η ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών με τη χορήγηση 2.109 voucher στον Νομό Εύβοιας για τη κάλυψη θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, εκ των οποίων 130 παιδιά είναι σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ.  Αλλά και η  δημιουργία νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας και νέων θέσεων σε υπάρχοντα κέντρα φροντίδας σε όλη τη χώρα, για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών, με 70 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που δίνει πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής και στους Δήμους.


Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε ακόμη στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τα οποία και φέτος θα έχουν διευρυμένη διάρκεια στις διακοπές.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συναντήθηκε επίσης με τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Κελαϊδίτη, Τάσο Βελισσάριο,  Ευάγγελο Κούκουζα, και περιφερειακούς συμβούλους. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και της χορήγησης κινήτρων στους νέους αγρότες και στη νέα γενιά να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην περιοχή. Ανέλυσαν ακόμη, την αξία των έργων υποδομής, όπως η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Ευβοίας, η δημιουργία φραγμάτων, καθώς και η βελτίωση των λιμενικών υποδομών της Εύβοιας.

Η κυρία Ζαχαράκη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς και στην παραλία της Χαλκίδας, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και πολίτες, μεταφέροντας το μήνυμα για όσο μεγαλύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή όλων.

Στο κλιμάκιο στην Φθιώτιδα  συμμετείχαν η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Δρακάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη.

Στις διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανιδά, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών που αφορούν τους ευάλωτους συμπολίτες μας και χρηματοδοτούνται από εθνικούς, αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους.

Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα προγράμματα και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιούνται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία και με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, το πρόγραμμα της πρώιμης παρέμβασης, η συμβουλευτική γονέων, οι συνοδές δράσεις του ΤΕΒΑ κ.α.

Η κυρία Ζαχαράκη επισκέφθηκε επίσης τον 1ο Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό, το 3ο ΚΑΠΗ και τη Δομή Υποστήριξης Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Γέφυρα». Συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ανάγκες των ωφελούμενων στις συγκεκριμένες δομές και δεσμεύτηκε για την αναζήτηση από κοινού, λύσεων στα προβλήματα τα οποία διαπιστώνονται. Επισκέφθηκε ακόμη το Κέντρο Κοινότητας, τον ΕΦΚΑ Λαμίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Επισκέφθηκε ακόμη τα Καμένα Βούρλα και τη Στυλίδα, όπου είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Ηλία Κυρμανίδη και Γιάννη Αποστόλου. Συζητήθηκαν τοπικά ζητήματα, αλλά και θέματα που αφορούν την τουριστική περίοδο.

Μετά το τέλος της τριήμερης περιοδείας, η κυρία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Επί τρεις μέρες βρεθήκαμε δίπλα στους πολίτες, στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα Επιμελητήρια, στους εργαζόμενους, σε όλους εκείνους που ζουν, αγωνίζονται και κρατάνε όρθια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η φωνή τους είναι η φωνή της Ελλάδας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ακούει με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό. Ξέρουμε τις ανάγκες τους και κατανοούμε τις αγωνίες τους.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ να προχωρήσει τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Η κάλπη της Κυριακής, όπως κάθε κάλπη που στήνεται, παράγει αποτελέσματα για τη ζωή και την οικογένεια καθενός ξεχωριστά και για τη χώρα συνολικά.  Για τον λόγο αυτό, είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες στις 9 Ιουνίου θα ψηφίσουν με απόλυτο κριτήριο την εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή σταθερότητα της Ελλάδας, επιλέγοντας τη Νέα Δημοκρατία, την πραγματική δύναμη της Ευρώπης, τη μόνη πραγματική ευρωπαϊκή Παράταξη, που μπορεί να φέρει τη χώρα μας σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, με ισχυρή εκπροσώπηση και παρέμβαση στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *