Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη – Χρ. Σπίρτζης: Δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη – Ραγκούσης: Μικρονοϊκές εξελίξεις οι απολύσεις Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου

Χαμός γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να εξαπολύει ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη τονίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία». Παράλληλα, ουσιαστικά κάλεσε το Κασσελάκη να  απολογηθεί για την αποτυχία στις ευρωεκλογές.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Σπίρτζης χαρακτήρισε «πολιτικής δίωξης» τις απολύσεις στελεχών του κόμματος, με τελευταία αυτή του Γιώργου Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα «δεν έπρεπε να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

 

«Εγώ ξέρω ότι κατέθεσα την πρόταση στο προηγούμενο συνέδιο να μην μετέχουν τα στελέχη του όργανα σε αμοιβόμενες θέσεις στο κόμμα. Αυτή απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και από τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. Από τη στιγμή που δεν άνοιξε μια κουβέντα αν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί γιατί αυτό διασφαλίζει πολλά πράγματα στο πώς κινείται ένα κόμμα, οι απολύσεις είναι καθαρά πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελακη στην Κουμουνδούρου, φεύγει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «οφείλει ο κ. Κασσελάκης να ενημερώσει ποιοι είναι σε αμοιβόμενες θέσεις, ποιοι ήταν πριν και προσλήφθηκαν στις ημέρες του».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «άθλιες» τις διαρροές «από τους κύκλους Κασσελάκη ότι μετά τον Θεοχαρόπουλο που ήταν και πρόεδρος κόμματος, θα διαγραφεί ο Σπίρτζης. Δεν είχα ποτέ καμία αμειβόμενη θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι άθλια συμπεριφορά που δεν βοηθάει κανέναν».


Όσον αφορά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και γι’ αυτό φταίει πρώτα από όλα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα όφειλε να μην λειτουργεί ως μονοπρόσωποη ΙΚΕ αλλά να συνεδριάσουν τα όργανα».


Κατά την εκτίμησή του «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Πώς θα το κάνει με 14,9%; Απέτυχε η μη πολιτική πρόταση η άκρατη επικοινωνία. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει σύγκλιση του προοδευτικού χώρου, κατά την άποψή μου να καταλήξει σε νέο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι να μην καταντήσουμε όπως η Γαλλία που κλήθηκαν να στηρίξουν έναν δεξιό πρόεδρο».

Όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης «προετοιμάζονται κινήσεις για συγκλίσεις των κομμάτων» προειδοποιώντας πως «όσοι επικαλούνται τη σύγκλιση για να τη διαλύσουν δεν θα πετύχουν».

Στο ερώτημα, τέλος, αν φοβάται ότι θα διαγραφεί για τις απόψεις του αυτές, ο πρώην υπουργός απάντησε: «γιατί να διαγραφώ; Είναι Πυθία ο κ Κασσελάκης; Δεν πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία του; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ποινικοποιείται η άποψη έκφρασης»

 

Ραγκούσης: Ο κ. Κασσελάκης έθεσε σε αδράνεια τα όργανα του κόμματος


 

Ανάλογη στάση κράτησε και ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ. Ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε τις εξελίξεις αυτές «μικρονοϊκές και έξω από την κοινωνία» και υποστήριξε ότι λειτουργούν απέναντι στο «θέλω» των προοδευτικών πολιτών περί ενότητας τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Εκδιώχθηκαν για τις πολιτικές τους απόψεις», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο κ. Ραγκούσης, εκτιμώντας πως ο κ. Τεμπονέρας εκδιώχθηκε λόγω της συμμετοχής στην εκδήλωση στο θέατρο «Αλφα» με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Εφη Αχτσιόγλου και ο κ. Θεοχαρόπουλος επειδή κοινολόγησε την πρόταση εσωτερικού δημοψηφίσματος.

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι «η κατάσταση αυτή έχει ενοχλήσει τους πολίτες» και κάλεσε τον κ. Κασσελάκη «να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσα παίρνουν και πόσοι προσλήφθηκαν επί προεδρίας του».

«Ο ρόλος του ηγέτη και των ηγεσιών δεν είναι να λένε “αν”, αλλά “να”», σχολίασε στη συνέχεια αναφορικά με τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία ενός ενδεχόμενου νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Το 14,9% προφανώς και δεν φτάνει για να νικήσουμε τη Ν.Δ.», συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης έθεσε σε αδράνεια τα όργανα του κόμματος και δεν λειτούργησε τίποτα». «Πίστευε επίσης ότι ο ίδιος ως φορέας του καινούργιου θα πήγαινε θεαματικά στις ευρωεκλογές (…)

Τι τελικά προέκυψε; Πήρε όλο το θέμα του προεκλογικού αγώνα και έκανε ό,τι ήθελε μόνος του, τα όργανα αδρανοποιήθηκαν (…) και ο ίδιος έκανε το πρωτοφανές, να κάνει την αυτοκριτική του έξι μέρες πριν από τις εκλογές από τη Θεσσαλονίκη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *