Πόσο μπορεί να πλήξει το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση Καϊλή εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ για τις άμεσες συνέπειες της εμπλοκής της Εύας Καϊλή στο Qatargate στην αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της κοινής γνώμης, για τον τρόπο διαχείρισης από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το κόστος που επιφέρει στο κόμμα, για τις πιθανότητες γύρω από την κάλπη, την ανατροπή συσχετισμού πολιτικών δυνάμεων και το αποτύπωμα των δημοσκοπήσεων.


«Μία έρευνα η οποία έχει «τρέξει» μετά την υπόθεση Καϊλή είναι η έρευνα για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται πλήγμα αυτή τη στιγμή: Από το 11% – 11,5% που το βρίσκαμε πέφτει στο 10%. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η φθορά αυτή δεν ξέρουμε αν θα είναι ένα ακαριαίο φαινόμενο και μετά θα αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει πάλι ή θα αρχίσει να λειτουργεί υποδορίως ως μία παθολογική κατάσταση, η οποία δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που θα στενοχωριόταν περισσότερο ο κόσμος αν “χανόταν”», σύμφωνα με αντίστοιχη ερώτηση που έγινε σε έρευνα.

 «Θέλω να σας πω, ότι αυτό το πράγμα πλήττει όλη τη χώρα, αυξάνει την αίσθηση ότι υπάρχει διαφθορά και ξέρετε ότι βγαίνουν λίγο… άτονα. Στην αρχή βγήκε η κυρία Καϊλή. Μετά βγήκε η κυρία Σπυράκη, μετά βγήκε ο κύριος Αβραμόπουλος. Δεν έχουν αποδειχθεί και πολλά πράγματα, αλλά ακούγονται ονόματα», δήλωσε ο κ. Μαύρος.

«Το πιθανότερο είναι να ενισχυθούν αντισυστημικά κόμματα ή να υπάρξει αποχή από την κάλπη;» ρώτησε ο κ. Κουβαράς και ο κ. Μαύρος απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία υποφέρει από συγκεκριμένα κοινά, τα οποία δεν ενδέχεται να μην την ψηφίσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποφέρει από κοινά τα οποία ενδέχεται να μην πάνε να ψηφίσουν. Αυτό το μπρα ντε φερ που υπάρχει λαμβάνεται υπόψιν, αυτή τη στιγμή από τα στρατηγεία και στο πότε θα γίνουν οι εκλογές. Φαίνεται ότι όσο γίνονται τέτοια πράγματα το αντισύστημα ανεβαίνει και αυτό δημιουργεί πίεση στη Νέα Δημοκρατία, στο να χάσει κόσμο προς τα μικρά αντισυστημικά δεξιότερά της κόμματα. Και από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ όσο δεν μπορεί να λύσει τα δικά του θέματα γύρω από την κυβερνησιμότητα του, έχει νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι ενδέχεται να μην πάνε να ψηφίσουν. Δηλαδή, όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές το πρόβλημα μετατοπίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την προσέλευση. Ελπίζοντας βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η γραμμική μείωση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να συνεχιστεί. Εγώ δεν είμαι σίγουρος όμως ότι θα συνεχιστεί».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *