Παύλος Μαρινάκης: Συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της EBU Noel Curran


Συνάντηση γνωριμίας είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με τον Γενικό Διευθυντή της EBU Noel Curran. Η EBU αποτελεί την μεγαλύτερη συμμαχία δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων της Ευρώπης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα της ενσωμάτωσης των εμβληματικών μεταρρυθμίσεων του European Media Freedom Act (Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Ελευθερία των ΜΜΕ) που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φέτος και τον οποίον η χώρα μας έχει υποστηρίξει σθεναρά από την πρώτη στιγμή, έχοντας ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσής του. Ακόμη, η συζήτηση στράφηκε σε θέματα πολυφωνίας των ΜΜΕ, βέλτιστες πρακτικές ραδιοτηλεοπτικών φορέων ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ολοένα αυξανόμενη ενσωμάτωση και εφαρμογή της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στον χώρο των media.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην σημαντική αναβάθμιση που έχει σημειώσει τα τελευταία πέντε χρόνια η Δημόσια Τηλεόραση και τις καινοτομίες που έχει εγκαινιάσει όπως το ErtFlix και την επένδυση στην συνεχή και αντικειμενική ενημέρωση μέσω του ErtNews.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην συμμόρφωση με τις προβλέψεις του EMFA, ο Υφυπουργός τόνισε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την διαφάνεια στο καθεστώς ιδιοκτησίας των μέσων, με το Μητρώο Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου, αλλά και την ασφάλεια των δημοσιογράφων με την κατάργηση του αδικήματος της απλής δυσφήμισης, την αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα σε βάρος αθλητικογράφων.

Ο Γενικός Διευθυντής της EBU έδωσε συγχαρητήρια για το τηλεοπτικό προϊόν της ΕΡΤ λέγοντας πως είναι μέσα στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε τηλεθέαση στις νεότερες ηλικίες αλλά και μέσα στην πρώτη δεκάδα στον μεγαλύτερο ηλικιακά πληθυσμό. Επιπλέον, τόνισε την ικανοποίηση της EBU για την βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στο κομμάτι του κράτους δικαίου και της διαφάνειας του Τύπου αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου (Rule of Law) και την πρόοδο που αυτή διαπίστωσε από την ελληνική πλευρά.


Ο Υφυπουργός, ο Γενικός Διευθυντής της EBU, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των φορέων με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αλλά και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *