ΠΑΣΟΚ: Άμεσα εκλογές ηγεσίας ζητούν τα κορυφαία στελέχη – Απομονωμένος ο Ανδρουλάκης

Στην άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας εντός του 2024 οδηγούν τον Νίκο Ανδρουλάκη κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο κατά κάθε προσπάθειας από τη Χαριλάου Τρικούπη να μεταθέσει τη δυναμική επανεκκίνηση του κόμματος στην εκπνοή του 2025.


Στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταγράφηκαν οι αγωνίες και οι διαφωνίες για την ηγεσία, τη λειτουργία του κόμματος και το μέλλον του προοδευτικού χώρου.

Ακόμη και στελέχη που ήταν μέχρι πρότινος εκ των σταθερών υποστηρικτών του, μετακινούνται πλέον στο ισχυρό μπλοκ που θέλει γρήγορες αποφάσεις για την αναγκαία αλλαγή σελίδας μέσα στον Ιούνιο. Το αίτημα διατυπώθηκε με τον πιο καθαρό λόγο με στόχο την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, ει δυνατόν αμέσως μετά 50ά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Μάλιστα αρκετά στελέχη και βουλευτές ετοιμάζονται να προτείνουν την αξιοποίηση της 3ης του Σεπτέμβρη για ένα πρώτο βήμα στην εκλογική μάχη με την παρουσίαση της πολιτικής «πλατφόρμας» απ’ όλους του υποψήφιους αρχηγούς.

«Για μένα η ενότητα δεν είναι μόνο λόγια, ούτε διακηρύξεις, είναι κουλτούρα. Όταν φεύγει η λέξη, είναι σφαίρα. Δεν γυρνάει πίσω. Σήμερα, λοιπόν -κατά κάποιους-, η άνοδος κατά 5% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές είναι ήττα! Η άνοδος κατά 4% από τις εθνικές εκλογές του 2019 είναι ήττα!», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέμεινε στην ανάλυσή του ότι το κόμμα σταδιακά ανεβαίνει στις εκλογές.

Πάντως ο Ανδρουλάκης βρέθηκε σχεδόν απομονωμένος καθώς ελάχιστοι σηκώθηκαν να τον υπερασπιστούν με τις ομιλίες τους. Αντιθέτως, ακόμη και πρώην σύμμαχοί του, του άσκησαν δριμύτατη κριτική.


Κοινό ήταν το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν και σχεδόν ομόθυμη κριτική για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια και την έλλειψη καθοδήγησης και πολιτικής λειτουργίας.


«Θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», ξεκαθαρίζει ο Χάρης Δούκας και προαναγγέλλει όπως όλα δείχνουν την υποψηφιότητά του λέγοντας: « Έγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Όμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ» Σταθερά συνεχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία, τόσο ο Παύλος Γερουλάνος, όσο και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης- αν και έμπειρα στελέχη δεν αποκλείουν να εμφανιστούν στην κούρσα και άλλοι αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *