Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί τη χώρα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» – Επίσκεψη σε Κέρκυρα και Παξούς – Υποδέχτηκε στο νησί των Φαιάκων την πριγκίπισα Κάκο της Ιαπωνίας

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής την υπουργό Τουρισμού, βουλευτή Α΄ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε επισκέψεις στην Κέρκυρα και τους Παξούς.


Η κ. Κεφαλογιάννη μετέβη στους Παξούς μαζί με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και τον βουλευτή Κέρκυρας, Στέφανο Γκίκα, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προγράμματα και οι επιμέρους δράσεις που έχει δρομολογήσει ο δήμος Παξών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων στην προσπάθεια για μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη και την αειφορία.

Στην Κέρκυρα, η υπουργός Τουρισμού συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας για τον τουρισμό, παρουσία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, των βουλευτών Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, Λευκάδος Αθανάσιου Καββαδά, Κεφαλονιάς Παναγή Καππάτου, Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, δημάρχων δήμων των Ιονίων Νήσων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικών και επαγγελματικών φορέων. Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων και του νέου οράματος για έναν βιώσιμο τουρισμό.

Ειδικότερα, ανέφερε τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, του Συμβουλίου Οινοτουρισμού, αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε τομείς όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Αναφέρθηκε ακόμα στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως η αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ο εκσυγχρονισμός χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων με στόχο την ενίσχυση του ορεινού και χειμερινού τουρισμού, η ανάπτυξη του αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας μας. Επισκέφθηκε επίσης, μαζί με το βουλευτή Στέφανο Γκίκα, το Αχίλλειο Ανάκτορο της Κέρκυρας και ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης του χώρου που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.


Κατά την παρουσία της στην Κέρκυρα, η υπουργός Τουρισμού υποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, που βρέθηκε στο νησί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024, αλλά και την επέτειο των 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Μαζί μετέβησαν στο δημαρχείο της πόλης, όπου τις υποδέχτηκε ο δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος, περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και επισκέφθηκαν το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.


Στη συνέχεια, η κ. Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τον κ. Πουλημένο και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Σπύρο Παντελιό, επισκέφτηκε την αγορά της Κέρκυρας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Κέρκυρα, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας και της σταθερότητας της χώρας, υπογραμμίζοντας ανάμεσα στ’ άλλα:

«Πρέπει να αναρωτηθούμε και να επιλέξουμε ποιον και ποιους θέλουμε την επόμενη μέρα να διαπραγματευτούν τις μεγάλες αποφάσεις για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, το νέο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την κοινή ‘Αμυνα της Ευρώπης. Στις 9 Ιουνίου, η συμμετοχή όλων μας στις ευρωεκλογές είναι αυτή που θα δώσει μήνυμα σταθερότητας και ενότητας για μια ασφαλή και δυνατή Ελλάδα σε μια δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί τη χώρα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, έχει συγκεκριμένες προτάσεις, ξέρει να διεκδικεί με στρατηγική και όραμα για το καλό της πατρίδας μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *