«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Χατζηδάκη για τη συζήτηση των προτάσεών του, παρουσία του ΓΛΚ

Κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απέρριψε τελικά την πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων των προτάσεων νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ διά του τομεάρχη του, Νίκου Παππά, είχε χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη» την πρόταση Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Τζάκρη, αρνήθηκε, προβάλλοντας ως επιχείρημα πως θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Ο κ. Χατζηδάκης με έναν φθηνό επικοινωνισμό προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να προσέλθει στην Βουλή για να τον ενημερώσει ο κ. Χατζηδάκης για το κόστος των προτάσεων νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ακρίβεια και το φορολογικό, τις οποίες ήδη έχει κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ας αφήσει λοιπόν τα τεχνάσματα και σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», δήλωσε συγκεκριμένα.

Στην επιστολή του ο κ. Χατζηδάκης σημείωνε:

«Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος. Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».


Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Τασούλα εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από την Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *