Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης αποκλειστικά στο Oknews.gr: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο


Υπό πλήρη έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου πολύ κοντά σε σπίτια.


Μιλώντας αποκλειστικά στο Oknews.gr ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης τόνισε πως χάρη στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλους όσοι έσπευσαν να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, αυτή βρίσκεται πλέον υπό πλήρη έλεγχο και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Παράλληλα, ο κ. Κιούσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πολιτική προστασία του δήμου, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια αλλά και τους όμορους δήμους που πρόσφεραν κάθε απαραίτητη βοήθεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:15 σε περιοχή όπου κοντά υπάρχουν κατοικίες. Απειλήθηκαν σπίτια που σώθηκαν χάρη στην ηρωική παρέμβαση των πυροσβεστών.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.


Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Η φωτιά ξέσπασε στην οδό Καρπάθου, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου, Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών και των οδών Καρπάθου και Ιθάκης.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *