Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι η πρόταση της Ελλάδας για νέος Επίτροπος της Κομισιόν


Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα θα προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


O πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει για την πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα για την συγκεκριμένη θέση την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, «ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%».

«Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», πρόσθεσε.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *