Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να “πάθει” ΣΥΡΙΖΑ – Να τελειώσουμε στις 13 Οκτωβρίου και στις 14 να γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση»


Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.


Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι τη βραδιά των Ευρωεκλογών με τη Νέα Δημοκρατία να έχει χάσει 13% σε έναν χρόνο και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την καθοδική του πορεία, «εσύ παίρνεις τον προβολέα από τους ηττημένους και τον φέρνεις στο κόμμα σου; Ποιον ευνοεί; Τον κ.Μητσοτάκη», αφήνοντας έτσι αιχμές για όσους έθεσαν και προκαλέσαν την αμφισβήτηση της ηγεσίας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν 30% στην Κρήτη, σε άλλες περιοχές στην περιφέρεια έχει 20% και 25%. Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε 13% οριζόντια. Το πρόβλημα είναι στο Λεκανοπέδιο όπου έχουμε ποσοστά 8-9%. Ας συζητήσουμε πώς θα το βελτιώσουμε φτάνοντας το 20% και στο Λεκανοπέδιο» επανέλαβε.

Την επαύριο του debate, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε επικρίσεις άλλων συνυποψηφίων του.

«Με κατηγόρησε η κ. Γιαννακοπούλου ως “αυτόκλητο υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ”. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει δράσεις στην Αθήνα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ ήρθε η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και κάναμε ειδικές εκδηλώσεις για αυτό το ζήτημα στο κέντρο της Αθήνας. ‘Ακουσα στην πρώτη ερώτηση, που μου απευθύνθηκε, ότι δεν είχαμε το δανειολόγιο στην πρότασή μας για τα “κόκκινα” δάνεια, ενώ έχει κατατεθεί επίσημα στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αυτό το λέει ο τομεάρχης Οικονομίας… Όταν, λοιπόν, έχουμε πρόγραμμα κι έχουμε κάνει τόσες δράσεις, αλλά δεν τα αναδεικνύουμε, τότε οφείλω να υπερασπιστώ όχι εμένα, αλλά τη δουλειά που έκανε ο κ. Σπυράκος – ο γραμματέας του τομέα για το Ιδιωτικό Χρέος -, τη δουλειά που έκανε ο τομέας Μετανάστευσης, τη δουλειά που έκαναν όλοι».


«Δεν έχω το “αλάθητο του Πάπα”, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ωστόσο υπογράμμισε: «Όταν αμφισβητήθηκαν η πορεία και τα αποτελέσματα της δουλειάς δυόμισι χρόνων, είπα “εδώ και τώρα εκλογές”. Άρα, εγώ είμαι αλαζόνας; Και το έκανα, γιατί δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να πάθει… ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να τελειώσουμε στις 13 Οκτωβρίου και στις 14 να γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» σχολίασε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς υποστήριξε «πώς μπορεί να θεωρείται ότι έχει πετύχει ο πρωθυπουργός, όταν ο ελληνικός λαός έχει τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη; Ή όταν η κρίση πλήττει μόνο τους φτωχούς και τα μεσαία οικονομικά στρώματα, αλλά οι ολιγάρχες γίνονται πιο πλούσιοι; Οι μισθοί μας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι δεύτεροι χειρότεροι στην Ευρώπη των 27 και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων τρίτα από την κορυφή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», θίγοντας το ζήτημα των ανισοτήτων.

«Δύο οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα ελέγχουν το 77% των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο κλείνει τα μάτια, αλλά θέλει να τους δώσει και τα πανεπιστήμια. Διαβάστε τι γίνεται. Όχι μόνο τους παρέδωσε την υγεία, θέλει να τους παραδώσει και την παιδεία. Θέτω ένα απλό ερώτημα στον λαό μας: Αν το κόστος που πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας, το πληρώνουμε και για την παιδεία μετά από 10 χρόνια λόγω της πολιτικής ατζέντας Μητσοτάκη, έχετε καταλάβει σε ποια κοινωνία θα ζούμε; Σε μια κοινωνία όπου το κόστος ζωής θα είναι σε επίπεδα Γαλλίας, Γερμανίας και δυτικής Ευρώπης ενώ το κοινωνικό κράτος θα είναι σε επίπεδο Βαλκανίων. Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε; Προσωπικά, οραματίζομαι μια άλλη Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *