Μνημόνιο Συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Γεωργιάδης: «Ο ΕΕΣ έγινε ξανά πρωταγωνιστής και έχει βοηθήσει ήδη χιλιάδες κόσμου»

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προχώρησε το υπουργείο Υγείας, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου.


Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο αίτημα που του είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς να σώσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος το 2013 μετρούσε χρέη, ύψους άνω των 45.000.000€, πολλά από αυτά προς τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

«Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε στείλει αυστηρή επιστολή με την απειλή διαγραφής του ΕΕΣ από τον Διεθνή με απαγόρευση της Αδείας να χρησιμοποιεί τα σήματα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Πλήρης εξευτελισμός και του ΕΕΣ αλλά και της Ελλάδος.

Τότε έλαβα την πρωτοβουλία να διορίσω ως προσωρινό αρχικά Πρόεδρο τον κ. Αντώνη Αυγερινό, ο οποίος και σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε τα Δικαστήρια, άρχισε να αποπληρώνει τα χρέη, ανέταξε την φήμη του ΕΕΣ, διόρθωσε τις Σχέσεις με τον Διεθνή κλπ», εξιστορεί ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Τα επόμενα χρόνια και έως σήμερα ο ΕΕΣ έγινε ξανά πρωταγωνιστής και έχει βοηθήσει ήδη χιλιάδες κόσμου».


Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:


«Ήταν Ιούλιος του 2013 όταν ο τότε ΠΘ κ. Αντώνης Σαμαράς μου τηλεφώνησε και μου είπε: «πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλία να σώσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τα χρέη του τότε ήταν πάνω από 45.000.000€, πολλά από αυτά προς τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, με πολλές Δικαστικές περιπέτειες από τον τότε Πρόεδρό του και με την Ελληνική Κοινή Γνώμη να τον έχει εντελώς απαξιώσει.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε στείλει αυστηρή επιστολή με την απειλή διαγραφής του ΕΕΣ από τον Διεθνή με απαγόρευση της Αδείας να χρησιμοποιεί τα σήματα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Πλήρης εξευτελισμός και του ΕΕΣ αλλά και της Ελλάδος.

Τότε έλαβα την πρωτοβουλία να διορίσω ως προσωρινό αρχικά Πρόεδρο τον κ. Αντώνη Αυγερινό, ο οποίος και σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε τα Δικαστήρια, άρχισε να αποπληρώνει τα χρέη, ανέταξε την φήμη του ΕΕΣ, διόρθωσε τις Σχέσεις με τον Διεθνή κλπ

Τα επόμενα χρόνια και έως σήμερα ο ΕΕΣ έγινε ξανά πρωταγωνιστής και έχει βοηθήσει ήδη χιλιάδες κόσμου.


Χθες υπογράψαμε με τον κ. Αυγερινό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να μπορέσουμε από κοινού να οργανώσουμε περισσότερες δράσεις εις όφελος των συμπολιτών μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *